WordPress

Gorka Dinja

Certificirano od strane največih

Zvuči poznato?

Muči vas utrnuli prsti? Umor? Zamagljen vid? Neobjašnjiv gubitak težine? U potrazi ste za prirodnim rješenjem?

Gorka Dinja je prirodni biljni eliksir u formi kaše koja ne zahtjeva nprisustvo aditiva, pojačivača ukusa i umjetnih boja, i pri tome zadržava sva ljekovita dejstva.

Neobjašnjiv gubitak tjelesne težine

Pojačana žeđ i glad

Utrnulost i žarenje u rukama i nogama

Smetnje sa vidom

Zašto je Gorka Dinja toliko posebna?

Zbog visoke koncentracije glikoproteina lektina koji je po svojoj hemijskoj strukturi sličan inzulinu, Gorka Dinja snažno potpomaže pri regulisanju šećera u krvi, što je čini veoma efikasnom u tretmanu dijabetesa.

Gorka Dinja bogata je željezom, vitaminom A i C, antioksidantima kao i fitosterolom koja snižavaju nivo holesterola i smanjuju rizik od srčanog udara.

Gorka Dinja također djeluje kao imunomodulator time što povećava imunološke funkcije ćelija kod oboljelih od karcinoma i HIV infekcije, tako što doprinosi izumiranju ćelija raka i spriječava njihovo razmnožavanje.

Postanite trajni prijatelj vašeg zdravlja uz
Gorku Dinju - prirodnu ljekovitu kašu.

Šta kažu stručnjaci? Iako je ovaj istočni plod nesvakidašnji prizor na balkanu, u svijetu su njegova ljekovita svojstva dokazana i potvđena mogobrojnim studijama na prestižnim univerzitetima, a neki od njih su ‘Saint Louis University’ i ‘University of Colorado’ u Sjedinjenim Američkim Državama.
U Evropi, njeno snažno ljekovito dejstvo dokazala je i njemačka studija provedena na Institutu za Nutricionističke nauke na Univerzitetu Justus Liebig u Giessenu, gdje su ispitani efekti Gorke Dinje na ljude sa dijabetesom tipa 2 u ranim fazama. Kod svih ispitanika, šećer u krvi značajno je opao.Efekti će biti još jači kod pacijenata čiji dijabetes više nije u ranoj fazi – objašnjavaju naučnici predvođeni prof. Dr. Michael Krawinkel Za drastičnu stabilizaciju šećera u krvi odgovoran je većinski glikoprotein lektin, ali i fitosteroli koji se nalaze u plodu – tkz. sekundarne biljne tvari koje također imaju snažan učinak na nivoe šećera u krvi. Ove biljne komponente ispunjavaju važne uloge u ljudskom organizmu, naročito kod dijabetičara – Objasnio je prof. Dr. Krawinkel Rezultati ove studije objavljeni su u Journal of Ethnopharmacology – licenciranom medicinskom časopisu koji je ujedno i zvanični časopis Međunarodnog udruženja za etnofarmakologiju (International Society for Ethnopharmacology)Brojna istraživanja također sugeriraju da aktivni sastojci gorke dinje pokreću mehanizme koji izgladnjuju i uništavaju zloćudne ćelije raka. Jednu od takvih studija, uradila je Profesorica patalogije Ratna Ray sa Univerziteta u Saint Louisu u Sjedinjenim Američkim Državama, koju je objavila u magazinu za stručna istraživanja “Cancer Research”. Navedena studija je dokazala da gorka dinja uništava stanice raka dojke i spriječava njihovo razmnožavanje. Takođe studiju koju su proveli znanstvenici Centra za istraživanje karcinoma, na Univerzitetu u Coloradu potvrdila je da gorka dinja utječe na smanjenje rasta tumora gušterače.

Kako se upotrebljava Gorka Dinja?

Za najučinkovitije dejstvo ljekovitu kašu Gorke Dinje dovoljno je unijeti dva puta dnevno po jednu kašicicu prije obroka.

ŠTA KAŽU KUPCI

Ensar

Ovo ko god je učinio dostupnim u Bosni neka mu je hvala do neba, ja napokon mogu normalno da živim bez straha od povećanog šećera, ponekad ukradem i koji slatkiš sve umjereno, ali vjerujte sve je drugačije. Kada bi mogao svim ljudima koji imaju probleme koje sam ja imao i to odavno, smetalo mi je i u poslu i radu i porodici, svima bi poslao po jednu da probaju i uvjere se sami kako ovo djeluje.

Jasna

Ja sam naručila ovaj proizvod da probam 3x dnevno koristim i stvarno mi je bolje, kad mjerim šećer sada mi je 5. Moja nana je imala Dijabetes, kod nas u porodičnom okruženju izgleda da je ovo i genetski malo. Ja sam bila u strahu isprva a onda posvetila se svim snagama da nađem sebi spas, iskreno vam svjedočim sve je u prirodi i do nas!

Selma

Vrlo sam skeptična bila prema proizvodima koji se reklamiraju pod "Organski lijek" ili tipa "Liječi prirodno" no kada sam probala sve što nudi ortodoksna medicina i vidjela koliko samo imetka ono malo sto imam je otislo na sve silne doktore, terapije na moje pokušaje da dijabetes eliminišem na prijedlog svoje prijateljice sam probala ovu Gorku Dinju. Ja vam samo mogu reci da šećer mjerim i uistinu priroda ako se poštuje i ako pokušate s disciplinom život će vam promjeniti.

    Besplatna dostava

    Zagarantirovan povrat novca

    Siguran način plačanja po preuzeču

    Zagarantovano zadovoljstvo!