Zdravlje iz prirode

Muče li vas neredovne menstruacije? Vrući talasi? Nagli porast težine? U potrazi ste za prirodnim rješenjem?
Biljna medicina konačno nudi svoj najbolji odgovor za neredovnu menstruaciju i simptome menopauze.

Varuklim je specijalizirana 100% prirodna formula sa snažnom biljnom mješavinom koja reguliše menstrualni ciklus, ublažava predmenstrualne i menstrualne simptome kao i simptome menopauze.

Šta se to krije u snažnom sastojku ove 100% prirodne formule?

1.Rusomača

Popularna u biljnoj medicini kao jedna od najboljih čajnih mješavina za obilne i duge menstruacije

2.Crvena djetelina

Široko prepoznata po svom djelotvornom načinu ublažavanja simptoma menopauze, poboljšavanju mineralne gustoće kostiju i smanjenju rizika od srčanih problema kao što su holesterol kao i simptomi visokog krvnog pritiska. 

3.Neven

Rumunjske znanstvenice su u radu, objavljenom 2012. godine u časopisu Chemistry Central Journal, karakterizirale i navele biološki aktivne komponente koje sadrže cvjetovi nevena. Zbog tih spojeva, nevenov čaj može pomoći kod olakšavanja boli, koje nastaju zbog upalnih procesa u tijelu, te simptoma predmenstrualnog sindroma, posebno grčenja mišića maternice.

4.Srčanica

Od davnina je upravo srčenica korištena kao srčani tonik, tonik za maternicu, lijek protiv nesanice, grčeva u želucu. Koristi se i u tradicionalnoj kineskoj medicini, kako od davnina tako i danas. 

VAŠ IDEALNI SAVEZNIK ZA ONE DANE U MJESECU

Kako se upotrebljava Varuklim? 

Varuklim je vrlo jednostavan za upotrebu. Potopiti 1 čajnu kašiku u 200 ml vode, zagrijati do ključanja a zatim ostaviti da se ohladi. Procijediti i piti 3 puta dnevno po jednu šolju nezaslađenog biljnog napitka. Najbolje konzumirati prije obroka.

NAPOMENA: Preporučena dnevna doza se ne smijeeee prekoračiti. Dodatak prehrani nike zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne preporučuje se djeci, trudnicama i dojiljama. Držati van dohvata djece. Čuvati na tamnom i suhom mjestu.